Aalborg Forsyning Kloak opnår maksimal synergi og sparer penge

Aalborg Forsyning Kloak kobler flere systemer sammen og opnår god synergi. Gevinsten er en reduktion i arbejdstid, hvormed selskabet sparer penge.

Customer: Aalborg forsyning Kloak

Project Date: 2012

Aalborg Forsyning Kloak går forrest

Hos Aalborg Forsyning kender de værdien i digitalisering og den maksimale synergi som opstår, når der er god integration og gode snitflader mellem selskabets it-systemer. Aalborg Forsyning Kloak anvender i dag DRIVE, VALUE og ASSET fra NIRAS.

Løsninger med gode snitflader 

DRIVE sikrer synergi mellem drift og kundehåndtering, mens VALUE anvendes til at værdisætte selskabets aktiver.  Ved brug af VALUE får selskabet en nem og effektiv måde at håndtere til- og afgange af enkeltaktiver, ændringer samt op- og nedskrivninger af disse. Ole Nicolajsen, driftsleder Aalborg Forsyning Kloak, fortæller: ”Vandsektorloven har betydet, at vi nu skal kunne dokumentere vores økonomiske aktiver. Det er en opgave, som er meget vanskelig i vores regnskabssystem Navision”.  Han fortsætter og fortæller: ”Det er værdifuldt for os, at kunne dokumentere vores aktiver. Når vi laver regnskaber, får vi en komplet registrering. Det gør det enkelt for revisoren at følge et enkelt aktivs historik ved hjælp af ”revisionsspor” og derved opnå den nødvendige dokumentation ved stikprøvekontrol”.


ASSET er valgt til registrering af komponenter ”over jorden”. I ASSET kan alle komponenter registreres i et logisk og hierarkisk opdelt komponenttræ.

Integration mellem DRIVE, ASSET og VALUE betyder, at registrerede komponenter, såsom ledninger, brønde, pumpestationer, overløbsbygværk, EL, SRO med videre, skaber overblik over driften. Integrationen sikrer samtidig et solidt grundlag for dels drift og vedligehold dels værdisætning og økonomistyring af selskabets aktiver.  

Ole Nicolajsen fortæller: ”Når vi får systemerne koblet sammen, vil vi spare meget tid – og mange penge. Vi er godt på vej til at have et komplet system, med overblik og muligheder”.

Læs hele artiklen fra Geoforum  Aalborg Forsyning, Kloak A/S effektiviserer arbejdsgange, Geoforum 139, s. 12-13

Contact info

Henrik Hovgaard KristensenTechnical Project ManagerAalborgT: +45 9630 6585E: Send E-mail
Thomas Heine BechProject managerAalborgE: Send E-mail
Further contact info
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter