NIRAS og Powel indgår strategisk samarbejde om forsynings-it

Published: 19-01-2017

En fælles satsning på ledningsregistreringsplatformen GEONIS og styrket samarbejde skal give bedre it-løsninger til forsyningsselskaber i hele Skandinavien.

NIRAS og Powel Danmark, som er en del af den norske internationale softwarevirksomhed Powel AS, har indgået en hensigtserklæring om et strategisk samarbejde, der skal styrke begge parters position inden for it-løsninger til forsyningssektoren.

Konkret betyder samarbejdet, at parterne nu satser på it-løsningen GEONIS fra Powel som fremtidens platform til digital ledningsregistrering og at NIRAS' tilsvarende produkt DAS7 udfases over tid. I den forbindelse overdrages support af DAS7 til Powel og NIRAS' eksisterende DAS7-kunder tilbydes en pakkeløsning med problemfri overgang til GEONIS, hvor medarbejdere fra både NIRAS og Powel samarbejder for at sikre den for kunden bedst mulige overgangsproces.

Yderligere er parterne enige om, at den fortsatte produktudvikling skal sikre, at der er god integration mellem Powels og NIRAS’ øvrige produkter inden for forsynings-it.

Samarbejdet skal desuden gøre det muligt at fastholde et højt niveau af moderne og tidssvarende produkter, der til stadighed løser brugernes behov. I denne forbindelse er et løft til en ny datamodel (DANDAS) allerede igangsat.

”Det handler om at give kunderne en god oplevelse. Tilsammen kan vi levere en langt stærkere pakke end hver for sig,” siger forretningschef Poul Skyum fra NIRAS.

Samarbejdet betyder også, at begge virksomheder får mulighed for at styrke deres positioner i det skandinaviske marked.

”NIRAS er et stærkt brand indenfor vand- og spildevandsbranchen, og når Powel og NIRAS arbejder sammen, tror jeg, at vi kan dokumentere stor værdi hos vores kunder ved hjælp af digitalisering af arbejdsgange. Der er også spændende muligheder for at udvikle samarbejdet til at dække hele Skandinavien,” siger Rasmus Hassing, administrerende direktør, Powel Danmark.

Om NIRAS og Powel

Om NIRAS
NIRAS er en rådgivende ingeniørvirksomhed, der med Skandinavien som base har kontorer i mere end 20 lande i Europa, Afrika og Asien og projekter i mere end 50 lande. Vi rådgiver om byggeri, infrastruktur, forsyning, miljø, energi, planlægning, udviklingsbistand og informatik. Virksomheden blev grundlagt i 1956 af civilingeniørerne Jørgen Kristian Nielsen og Konrad Rauschenberger. I dag er vi 1.400 medarbejdere og målt på både omsætning og antal ansatte er vi Danmarks tredjestørste rådgivende ingeniørvirksomhed. I 2015 omsatte vi for 1,3 mia. kroner og endte med et resultat efter skat på 36 mio. kroner.
Indenfor forsyningsområdet har NIRAS mere end 250 eksperter, der rådgiver om alt inden for vand og forsyning, fx om vandværker, vandbehandling, drikkevandskvalitet, drikkevandsdistribution, renoveringsplanlægning, hydraulisk modellering, kildepladser og bæredygtig indvinding. Derudover udvikler og driver vi en række IT-systemer.

Aktierne i NIRAS-Gruppen er ejet af NIRAS-Fonden samt ledere og medarbejdere. Fondens hovedformål er som ejer af NIRAS-Gruppen A/S at fremme selskabets trivsel og beståen både i økonomisk henseende og i relation til personaleforhold og udvikling.

NIRAS meddelte i december 2016, at man agter at fusionere med ALECTIA. Det fusionerede selskab vil få flere end 2.000 medarbejdere. Fusionen skal godkendes af myndighederne, hvilket forventes at ske i første halvår 2017.
Om Powel
Powel er med sine unikke it-kompetencer og sit omfattende branchekendskab en førende leverandør af softwareløsninger til både forsyning, energi- og entreprenørsektoren.

Vores forretningskritiske løsninger er blevet udviklet i tæt samarbejde med vores kunder. Vi udveksler viden med vores brugere og partnere hver dag og vi fortsætter med at drive innovation frem via samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner.

Vi har som målsætning at hjælpe dig med at træffe strategiske og operationelle beslutninger, der er baseret på rettidig og præcis information fra integrerede systemer. Kort sagt, vi hjælper med til at få dine installationer til at fungere mere effektivt og dette er til gavn for både din forretning og miljøet. Vores systemer og ekspertise hjælper med til at skabe reel værdi for virksomheder i hele verden.

Powel blev grundlagt i Norge i 1996 og har udviklet sig til et internationalt selskab med 460 medarbejdere og afdelinger i syv lande.

I alle årene er vores mål forblevet de samme: At skabe løsninger der gavner vores kunder og understøtter bæredygtig udvikling. Vi skaber morgendagens løsninger i dag.

Læs mere på Powels hjemmeside.

Contact info

Henrik Hovgaard KristensenTechnical Project ManagerAalborgT: +45 9630 6585E: Send E-mail
Jan ScheelBusiness Unit Director Sewage and WastewaterAalborgT: +45 9630 6554E: Send E-mail
Further contact info
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter