SmartInspect høster data i felten

Published: 13-11-2014

Sidder brønddækslet skævt, eller er ledningen utæt? Tag et billede med din tablet og sæt flueben i SmartInspect - og vupti er opgaven registreret

NIRAS har udviklet it-værktøjet SmartInspect til at indsamle og registrere data langt væk fra skrivebordet. Er du ude i felten, på tilsyn eller inspektion, kan du bruge SmartInspect til at få styr på dine observationer.

”Vores kunder bruger SmartInspect til en lang række opgaver. Nogle fotograferer brønddæksler, andre indrapporterer radonmålinger i etagebyggeri, og nogle bruger SmartInspect til at registrere bevaringsværdige bygninger. Der er reelt ingen grænser for, hvad det kan bruges til,” forklarer SmartInspect-ansvalig Jens Henrik Hosbond fra NIRAS.

LÆS OGSÅ Brugerdata viser vejen for bedre drift og vedligehold

SmartInspect er optimeret til både pc, tablet og smartphone, og den webbaserede løsning fungerer både online og offline. SmartInspect registrerer automatisk dato, tid og GPS-koordinater for alle input, så man slipper for at gøre det selv.

Let at integrere data

Når registreringen er slut, genererer SmartInspect en rapport, der både kan eksporteres som pdf-fil eller i excel-format.

”Det gør det superlet at integrere data fra SmartInspect med kommunernes og forsyningsselskabernes it-løsninger. Og gps-koordinaterne betyder blandt andet, at du kan få overblik registreringerne på et Google-map eller i din GIS-løsning,” siger Jens Henrik Hosbond. 

LÆS MERE OM NIRAS' GIS-LØSNING TIL FORSYNINGER DAS7 forbedrer analyserapporter og grafikhåndtering

Når man først har en SmartInspect-løsning, er det let at oprette nye formularer og indberetningsskemaer. Du kan frit kombinere elementer som for eksempel afkrydsningslister, rullemenuer, datofelter, tekstfelter, plantegninger og ja/nej-bokse ved at trække dem hen i en ny formular med musen.

Læs reportagen om Tårnby Forsynings erfaringer med SmartInspect i decembernummeret af Nyhedsbrev for Forsyning, Miljø & Anlæg. Du kan tilmelde dig NIRAS' nyhedsbreve her.
© NIRAS A/S - Sortemosevej 19 - 3450 Allerød - T: +45 4810 4200 - F: +45 4810 4300 - E: niras@niras.dk - Sitemap

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter